Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Με βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει το Σάββατο που μάλιστα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα είναι κατά τόπους έντονες. Πάντως την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.
Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στο Ιόνιο, την Hπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και αργότερα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονες. Πάντως κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Στο βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα τοπικά στα 6 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι γρήγορα τοπικά στα 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 αλλά γρήγορα θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 24 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.  
Την Κυριακή στη δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει τοπική συννεφιά και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στο βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα και από τα δυτικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 26 με 27 και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Tης Γκέλυ Μουχασίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: