Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο


Μιας και τα θέματα που άπτονται του διεθνούς real estate είναι από τα αγαπημένα των Γαλαιοχωριτών, μια είδηση ολίγων μεν ημερών αλλά με πλούσιο φωτογραφικό υλικό...
Ελληνας Κροίσος φέρεται να είναι, λοιπόν, ο νέος ιδιοκτήτης του πιο ακριβού διαμερίσματος στον κόσμο. Και μπορεί η «σκιά» της οικονομικής κρίσης να έχει απλωθεί στον πλανήτη, ωστόσο, ο 47χρονος επιχειρηματίας (και εργένης) φημολογείται πως πλήρωσε 240 εκατομμύρια ευρώ για 1.600 τετραγωνικά στο Μόντε Κάρλο!
Το ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο, ένα μοναδικό ρετιρέ διαμέρισμα με απίστευτη θέα στην Cot’ d’ Azur, λέγεται ότι ανήκει πλέον στον Κωνσταντίνο Αλέξανδρο Γουλανδρή. Αν και το όνομά του δεν φιγουράρει στη λίστα του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους, αφού ως μόνιμος κάτοικος Μονακό δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει επίσημα οικονομικά στοιχεία για την περιουσία του, εικάζεται πως αυτή ξεπερνά τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο γεννημένος στις Ηνωμένες Πολιτείες κ. Γουλανδρής αναφέρεται πως έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, των εμίρηδων του Κατάρ και του Κουβέιτ και αρκετών πετρελαϊκών εταιρειών στη Μέση Ανατολή.
Εμφανίζεται να διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον Ρώσο μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς και να έχει στην ιδιοκτησία του οικήματα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Χαβάη και το Μονακό.
Το έτσι ή αλλιώς ακριβότερο διαμέρισμα στον κόσμο με τη belle epoque αισθητική βρίσκεται στο Μόντε Κάρλο. Περιλαμβάνει εκτός όλων των άλλων τρία υπνοδωμάτια-σουίτες, πολλές τραπεζαρίες, γκαρνταρόμπα και βιβλιοθήκη. Μεταξύ των ανέσεων που προσφέρει στους τυχερούς ενοίκους του είναι επίσης ένα μοναδικό spa και ένα εκπληκτικό roof garden! Το πολυτελές ρετιρέ αγοράστηκε από τους κτηματομεσίτες αδερφούς Νικόλα και Κριστιάν Κάντι (περισσότεροι γνωστοί ως «Candy Brothers»), ελληνοκυπριακής καταγωγής με έδρα του Λονδίνο. Παλιότερα ανήκε στον Λιβανέζο μεγαλοτραπεζίτη Edmond Safra (που έχει κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε βρει τον θάνατο μετά από φωτιά μέσα σε αυτό) και μεταβιβάστηκε στους μεσίτες από την χήρα του Λίλη το 1999.
Το όνομα της χήρας Safra είχε εμπλακεί πριν από δυο χρόνια και στην μεταβίβαση του ακριβότερου σπιτιού στον κόσμο, έναντι 500 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για την έπαυλη Λα Λεοπόλντα στην Κυανή Ακτή, η οποία εικάζεται ότι έχει περάσει στο χαρτοφυλάκιο ακινήτων κάποιου Ρώσου δισεκατομμυριούχου. Ενα επίσης μοναδικό ακίνητο, το οποίο ανήκε αρχικά στον βασιλιά Λεοπόλδο τον Δεύτερο του Βελγίου. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου είχε μετατραπεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, τη δεκαετία του '50 έγινε η καλοκαιρινή κατοικία του μεγάλου αφεντικού της Fiat, Τζιάνι Ανιέλι, από τον οποίο το είχε αγοράσει ο Εντμόν Σάφρα.







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ante kai apo ta dika sou, Taki!!!