Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Καταιγίδες και κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ από σήμερα το απόγευμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στις βόρειες περιοχές της Ηπείρου και βαθμιαία στην υπόλοιπη Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και στα νησιά του Ιονίου κυρίως από τις νυχτερινές ώρες.
Αύριο Σάββατο από τις πρωινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (κυρίως τις δυτικές και βόρειες περιοχές της), από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και προς το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Πάντως από το απόγευμα και από τα δυτικά και βόρεια η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση και έτσι αργά το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και εκεί θα εξασθενήσουν γρήγορα. Πρέπει να σημειωθεί ότι βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη χώρα συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής αλλά θα είναι μικρότερης έντασης και διάρκειας. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ αλλά σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στο βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ ενώ στα βορειοανατολικά θα φτάσουν πρόσκαιρα και τα 9 μποφόρ στρεφόμενοι από τις βραδινές σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Στο νοτιοδυτικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ στρεφόμενοι από τις βραδινές ώρες σε δυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς αλλά στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή στην περιοχή του Αιγαίου προβλέπονται κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πιθανόν λίγες καταιγίδες. Λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και πιθανόν στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 και μόνο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει μέχρι τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Της Γκέλυ Μουχασίρη

ΠΗΓΗ: Πρώτο ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια: