Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οργίασαν πάλι «πεινασμένοι» και… «χορτάτοι»!

Μπαράζ διαρρήξεων καταγράφηκε για μια ακόμη φορά σε περιοχές της Ηλείας, με τους γνώριμους «πεινασμένους» να πρωτοστατούν σε αυτές. Μαζί με αυτούς, έδρασαν και οι… «χορτάτοι», που έχουν στόχο χρήματα, τιμαλφή και αντικείμενα αξίας. Μεταξύ των θυμάτων τους, μάλιστα, ήταν και δύο ιερείς!
Οι… «πεινασμένοι» χτύπησαν στην Γαστούνη όπου έκλεψαν πέντε αρνιά από μια στάνη, στην Αμαλιάδα όπου άρπαξαν από στάβλο δέκα πρόβατα, στα Γρανιτσέικα όπου από μια αγροικία άρπαξαν ένδεκα κότες και μια γαλοπούλα, στο Ανήλιο Ζαχάρως όπου διέρρηξαν ένα σπίτι και άρπαξαν δύο βαρέλια λάδι βάρους περίπου 460 κιλών, στα Δουνέικα όπου έκλεψαν 45 σακιά ελιές από ένα λιοστάσι και στο Λέπρεο Ζαχάρως όπου άρπαξαν από ένα εξοχικό 45 κιλά λάδι, τρία αλυσοπρίονα και ένα dvd player.
Οι… κανονικοί διαρρήκτες λεηλάτησαν κυριολεκτικά μια αγροτική κατοικία στο Τραγανό, από την οποία άρπαξαν μία τηλεόραση, ένα στερεοφωνικό μαζί με τα ηχεία, ένα πικάπ, τρεις κουβέρτες, δύο κουβερλί, δύο μαξιλάρια, δύο εργαλειοθήκες γεμάτες καινούργια και σύγχρονα εργαλεία, ένα dvd player, δύο μοτέρ για μπάρμπεκιου, μια κούτα γεμάτη πιάτα και ποτήρια και μία μηχανή του γκαζόν!
Στα Λαστέικα, άγνωστοι διέρρηξαν το ξύλινο παράθυρο ενός σπιτιού και έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 15.000 ευρώ, μία τηλεόραση και δύο κινητά. Στη θέση «Βιδιά» του Πύργου διέρρηξαν μια αποθήκη και άρπαξαν κλιματιστικά, καυστήρες και υδραυλικά εξαρτήματα. Και στη Γαστούνη, διέρρηξαν άλλη μια αποθήκη και έκλεψαν άγνωστο αριθμό αγροτικών εργαλείων.
Από την δράση των κακοποιών δεν γλίτωσαν ο ιερέας του χωριού Ξυλοκέρα, στο σπίτι του οποίου μπήκαν από την μπαλκονόπορτα και «σήκωσαν» κοσμήματα και τιμαλφή αξίας περίπου 8.000 ευρώ, αλλά και ο ομόλογός του στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης, από την αποθήκη του οποίου έκλεψαν πέντε αλυσοπρίονα, έναν τροχό κοπής, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και τρεις τανάλιες!

Του Μανώλη Bάια

ΠΗΓΗ: Πρώτο ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια: