Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Για εξοχικές κατοικίες ενδιαφέρονται Ρώσοι επενδυτές

Το έντονο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε ακίνητα στον ελλαδικό χώρο εξέφρασαν Ρώσοι επιχειρηματίες, στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποίησε ο ελληνορωσικός σύνδεσμος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα τις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές συνέργειες Ρωσίας - Ελλάδας - Κύπρου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι Ρώσων επενδυτών εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την αγορά εξοχικών κατοικιών και εμπορικών χώρων. Ωστόσο, ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί η γραφειοκρατία, αλλά και η έλλειψη ευέλικτου φορολογικού συστήματος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρίας επενδύσεων ακινήτων Free-Dom, A. Harisov.
Ακόμα, στην ημερίδα τονίστηκαν οι προοπτικές του τουρισμού, ενώ ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης έκανε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταστεί πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες εντός των επόμενων δύο χρόνων. Μάλιστα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην τουριστική κίνηση του 2010, κατά την οποία 443.000 Ρώσοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα. Oπως ανέφερε χαρακτηριστικά, φέτος σημειώθηκε 52% αύξηση Ρώσων τουριστών, ενώ ανάλογη αύξηση προβλέπεται και για το 2011.
Ο κ. Νικητιάδης στάθηκε στις δράσεις επιτάχυνσης της έκδοσης visa, που πλέον βγαίνει σε 24 ώρες, και τη λειτουργία τριών νέων visa-centres και 177 σημείων όπου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για visa. Ο υφυπουργός τόνισε ότι αν δεν υπήρχε η έκδοση visa, η Ελλάδα θα είχε κάθε χρόνο πάνω από 1,5 εκατομμύριο τουρίστες, αριθμός που θα μπορούσε να φτάσει και τα 3 εκατομμύρια.
Απαντώντας σε ερώτηση για την εξέλιξη της διαφημιστικής καμπάνιας στη Ρωσία ο κ. Νικητιάδης δήλωσε ότι το υπουργείο απαντά με στοχευμένες δράσεις, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ: ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: