Ας ξεκινήσουμε από μερικές βασικές συμβουλές. Οσοι κάνετε νηστεία καθ' όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής, να προσέχετε ιδιαίτερα καθότι έχετε να φάτε κοντά στις 50 ημέρες κρέας. Ολοι, όχι μόνο οι νηστεύοντες, να θυμάστε πως οι πρώτες μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα είναι η χαρά του γυμναστηρίου, συνεπώς προσπαθείστε να μη τους τη δώσετε (τουλάχιστον όχι αμέσως!).
Ας προχωρήσουμε στο δια ταύτα. Οι συμβουλές είναι βασικές, διόλου περίπλοκες και πάντα στο κλίμα των ημερών. Διαβάστε και θα δείτε:
-Οχι υπερβολές στο βάρος του αρνιού.
-Οσο μικρότερο είναι το αρνί τόσο νοστιμότερο.
-Κληματόβεργες για προσάναμα ή ξύλα από φρουτώδη δέντρα θα δώσουν ξεχωριστό άρωμα στο αρνί.
-Κάντε τεστ στον εξοπλισμό σας τουλάχιστον μια μέρα πριν. Σούβλες, ψησταριές, μοτέρ, μπαλαντέζες, φυσίγγια, καραμπίνα... (τα τελευταία δυο είναι αστείο).
-Το αρνί γουστάρει σκόρδο και δεντρολίβανο. Να του το προσφέρετε.
-Ο καλύτερος μεζές είναι το κεφάλι (μπλιάχ!).
-Ενα κομμάτι μπόλια ή πανί βουτηγμένο σε λαδολέμονο επουλώνει τυχόν εγκαύματα του αρνιού. Επίσης, κρατάει σε απόσταση τους λαίμαργους που πάνε να τσιμπήσουν «αυτή την πετσούλα που εξέχει μωρέ».
-Το μυστικό για πετυχημένο σούβλισμα είναι η καλή διάθεση, η υπομονή, το κρασί και η μουσική την ώρα του ψησίματος.
Διαβάστε περισσότερα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου