Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Για να ξέρουμε τι πίνουμε...

Το Lagavulin Single Malt παράγεται στο νησί Islay. Με χαρακτηριστικά δυνατό άρωμα καπνισμένης τύρφης, σώμα γεμάτο, ισορροπημένο, ωριμάζει σε παλιά βαρέλια σέρρυ και αποτελεί τυπικό αλλά και εξαιρετικό δείγμα των single malts που παράγονται στο νησί και που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά της καπνισμένης τύρφης, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο στον κόσμο.
Αν τα χαρακτηριστικά της καπνισμένης τύρφης είναι αυτό που σας αρέσει στα single malts, το Lagavulin είναι ίσως ο πιο άξιος και εξέχων εκπρόσωπός τους, τουλάχιστον αυτών που παράγονται στο νησί Islay (προφέρεται Ιλά). Από το 1816, όταν άρχισε η παραγωγή του μέχρι και σήμερα, τα διάφορα Lagavulin αποτελούν μια από τις εκλεκτότερες αλλά και γνωστότερες μάρκες single malts, με φανατικούς φίλους (αλλά και εχθρούς) της ιδιαίτερης προσωπικότητας που τους δίνει η περίφημη τύρφη (peat και peat moss) που καίγεται για την απόσταξή τους.
 
ΠΗΓΗ: houseofwine.gr
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: