Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει, ώρα για διακοπές!


Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για διακοπές. Μια πρόταση που μάλλον παράξενη μας φαίνεται, δεδομένου ότι όλοι έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε την άδεια μας τον Αύγουστο, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο αληθινή.

Στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο ταξιδεύουν κυρίως τα νεαρά ζευγάρια, που δεν έχουν παιδιά και δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία. Επίσης, ο Σεπτέμβριος είναι ο αγαπημένος μήνας των μεγαλύτερων σε ηλικία παραθεριστών, που θέλουν λιγότερη φασαρία στις διακοπές τους. Οι λόγοι που αρκετοί πιστεύουν ότι οι διακοπές τον Σεπτέμβριο είναι οι καλύτερες είναι πολλοί. Πρώτον η θάλασσα είναι ζεστή, πράγμα για το οποίο έχει φροντίσει ο καλοκαιρινός ήλιος. Η διαφορά της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και του νερού είναι πιο μικρή από ότι τον Αύγουστο, μιας και ο Σεπτέμβριος είναι λίγο πιο ψυχρός. Ετσι η θάλασσα μας φαίνεται ακόμα πιο ζεστή.
Ενα άλλο στοιχείο είναι ότι ο ήλιος δεν είναι τόσο καυτός, με αποτέλεσμα να μπορούμε να τον χαρούμε περισσότερο και να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Κάντε ηλιοθεραπεία άφοβα, και ξαπλώστε στην παραλία χωρίς να ακουμπάτε την πετσέτα του διπλανού σας. Πράγματι αυτό είναι μια άλλη μεγάλη αλήθεια. Τον Σεπτέμβριο οι τουριστικοί προορισμοί δεν είναι γεμάτοι από κόσμο, με αποτέλεσμα να κινείστε πιο άνετα και να απολαμβάνετε τις διακοπές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: