Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Επιδρομή διαρρηκτών στην Ηλεία

Στο έλεος των κακοποιών βρίσκονται οι κάτοικοι της Ηλείας, που βιώνουν καθημερινά την δράση τους και διαπιστώνουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις των περιοχών τους δεν μπορούν να τους προστατεύσουν, εξ αιτίας της λειψανδρίας! Οι δράστες χτυπούν παντού, από σπίτια και εργοτάξια ως αποθήκες και ναούς!
O,τι βρίσκεται εκτεθειμένο στην ύπαιθρο δεν γλιτώνει από τους κακοποιούς.
Μέσα σε λίγες ώρες, διαρρήκτες χτύπησαν επτά φορές στην ευρύτερη περιοχή! Στην Αρχαία Ολυμπία εισέβαλαν σε ένα εργοτάξιο και έκλεψαν τις ηλεκτρογεννήτριες, τα εργαλεία και τις αντλίες του νερού, με την ζημιά να ξεπερνά σε αξία τα 2.800 ευρώ. Από ένα αγρόκτημα στον Πύργο, άγνωστοι έκλεψαν 30 μεταλλικά μπεκ για το πότισμα των χωραφιών, μολυβδοσωλήνες βάρους 20 κιλών και έξη χάλκινους σωλήνες. Στη Βαρβάσαινα άρπαξαν ένα αλυσοπρίονο αξίας 350 ευρώ από ένα σταθμευμένο φορτηγό, ενώ στο Καταράχι διέρρηξαν έναν παιδότοπο.
Από το στόχαστρο των διαρρηκτών δεν ξεφεύγουν ούτε οι εκκλησίες. Μέσα σε λίγες ώρες διέρρηξαν τρεις, αλλά μόνο στον Aγιο Ιωάννη Πύργου κατάφεραν να βρουν 150 ευρώ που πήραν από το παγκάρι! Σε άλλες δύο περιπτώσεις, στο Επιτάλιο και το Καλλίκωμο, τα παγκάρια δεν είχαν χρήματα και οι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια.
Ακόμα, άγνωστοι που εισέβαλαν σε μια αποθήκη στα Λεχαινά πήραν μαζί τους όλα τα απαραίτητα για ένα πλούσιο φαγοπότι. Εκτός από τα γεωργικά εργαλεία που άρπαξαν, έκλεψαν 28 κοτόπουλα, 40 κιλά κρασί, ντομάτες, αγγούρια, σκόρδα και κρεμμύδια.

Του Μανώλη Bάια

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια: