Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Πόσο θα απέχει ο αγωγός του βιολογικού καθαρισμού από την πόρτα μας;

Σε τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε δημοσιευτεί το καλοκαίρι η είδηση ότι "άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του κοινού βιολογικού καθαρισμού Ανδραβίδας–Λεχαινών–Τραγανού μετά την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 5.795.000 ευρώ. Ενα έργο που αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την προστασία της περιοχής, ενώ θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων".
Την ίδια περίοδο ο απερχόμενος δήμαρχος Λεχαινών, κ. Νίκος Κουλούρης, είχε δηλώσει πως "όταν δόθηκε η έκταση για την κατασκευή του εργοστασίου, υπήρχε όρος για ένταξη της περιοχής της Μυρσίνης στο δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Λεχαινών ξεκίνησε την κατασκευή αγωγού από το δημοτικό διαμέρισμα και ελπίζουμε ο σύνδεσμος σε συνεργασία με το δήμο να συνεχίσει το έργο, ώστε στο μέλλον να επεκταθεί στο Νεοχώρι και στο Κάστρο".
Μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα προοπτική, όταν ο αγωγός επεκταθεί προς τα δυτικά του νέου ενιαίου δήμου, οπότε και δεν αποκλείεται να περάσει σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το συγκρότημα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: