Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Από το Νεοχώρι ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Δημήτρης Αρβανίτης

-Γεννήθηκε στην Πάτρα το έτος 1945 όπου ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.
-Ελκει την καταγωγή του από πατέρα Ηλείο που γεννήθηκε στο Νεοχώριο Κυλλήνης, όπου και κατοικεί.
-Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και έλαβε το πτυχίο του και παράλληλα εξεπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως έφεδρος αξιωματικός.
-Σπούδασε ακολούθως Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο ίδιο Πανεπιστήμιο.
-Διορίσθηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προαχθείς εν συνεχεία στο Εφετείο και ακολούθως στον Αρειο Πάγο.
-Μετατέθηκε στην Πάτρα στις 14.11.1984.
-Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά.
-Ασχολήθηκε με τη μαχόμενη δικηγορία.
-Είναι πατέρας δύο παιδιών.
-Διετέλεσε επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, του Ταμείου Συντάξεως Αυτοκινητιστών, του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας, του Νομαρχιακού Ταμείου Λευκάδας και του Νομαρχιακού Ταμείου Πρέβεζας.
-Είναι εκλεγμένος αντιπρόεδρος του σωματείου με την επωνυμία «Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων» που από το 1981 μέχρι σήμερα πραγματοποιεί επιτυχώς το Φεστιβάλ Πάτρας, ιδρυτικό μέλος και νομικός σύμβουλος του συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής», πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών και Φιλοτέχνων», εκλεγμένος πρόεδρος του «Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Αχαΐας» αλλά και εκλεγμένος έφορος του 25μελούς Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (Κ.Δ.Σ.) της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξ/κών (Α.Π.Ο.Ε.Α.). Επίσης, τακτικό μέλος του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», μέλος του σωματείου «Εταιρεία Προστασίας του Συντάγματος», μέλος του «Ομίλου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού» και μέλος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που εδρεύουν στην Αθήνα.
-Διπλωματούχος ιστιοπλόος, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την ιδέα ίδρυσης και λειτουργίας σχολής ιστιοπλοΐας στο νεοσύστατο Ναυτικό Ομιλο Κυλλήνης.

-Διετέλεσε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κάστρου-Κυλλήνης, του νομού Ηλείας από τις δημοτικές εκλογές του έτους 2002 και ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης από τις εκλογές του 2006, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Σελίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: