Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Τον βρήκε το ελικόπτερο που πετούσε πάνω από τα κεφάλια μας


Στιγμές αγωνίες έζησε χθες το μεσημέρι ένας 30χρονος Βούλγαρος, ο οποίος για πάνω από τέσσερις ώρες έδινε μάχη με τα νερά της θάλασσας προκειμένου να κρατηθεί ζωντανός.
Ηταν περίπου 2 το μεσημέρι όταν ο νεαρός άνδρας επισκέφτηκε την παραλία της Μυρσίνης μαζί με συγγενείς του. Αυτός και ο γαμπρός του μπήκαν στη θάλασσα για να κάνουν μπάνιο, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν στην παραλία. Λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο 30χρονος είχε παραμείνει μόνο τους στη θάλασσα οι δικοί του κοίταξαν προς το μέρος όπου κολυμπούσε και συνειδητοποίησαν έντρομοι ότι είχε εξαφανιστεί! Αμέσως άρχισαν να τον αναζητούν κατά μήκος της παραλίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τότε, ξεκίνησαν να καλούν σε βοήθεια με αποτέλεσμα άλλοι λουόμενοι να ειδοποιήσουν το λιμεναρχείο της Κυλλήνης.
Η επιχείρηση εντοπισμού
Περίπου στις 6 το απόγευμα, τέσσερις ώρες από την εξαφάνιση του 30χρονου, ο πιλότος ελικοπτέρου έστειλε μήνυμα ότι διακρίνει κάτι μέσα στο νερό, κοντά στο αντλιοστάσιο στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχε εξαφανιστεί ο Βούλγαρος υπήκοος. Ολες οι δυνάμεις, θαλάσσιες και επίγειες, μεταφέρθηκαν στο σημείο και λίγα λεπτά αργότερα βρήκαν τον νεαρό άνδρα ζωντανό αλλά καταβεβλημένο από την κούραση, να προσπαθεί να παραμείνει στην επιφάνεια. Ο 30χρονος ανασύρθηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας όπου και νοσηλεύεται. 


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Πατρίς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: